Geloof je dat er meer is dan ons leven op aarde? En dat je gesteund wordt door het Universum, een grotere kracht, door bepaalde energieën en/of door engelen? Dan vind je dit artikel vast interessant. Ontdek alles over hoe engelen getallen werken, waarom een engelenkaart trekken een goed idee is en hoe jij ook contact legt met o.a. de engelen Gabriël en Rafaël. Lees je mee?

Wat zijn (bescherm)engelen precies?

Beschermengelen zijn engelen die volgens sommige religies, spirituele overtuigingen en New Age-filosofieën toegewezen zijn aan individuele mensen om hen te beschermen en te begeleiden in hun leven. Deze engelen worden gezien als hemelse wezens die dienen als tussenpersonen tussen God en mensen.

Het geloof in beschermengelen is onder meer terug te vinden in het jodendom, het christendom en de islam, waar ze beschreven worden als engelen die door God zijn aangesteld om mensen te beschermen tegen gevaar en leed, en om hen te begeleiden op hun levenspad.

In New Age en spirituele overtuigingen worden beschermengelen gezien als persoonlijke gidsen en helpers die ons ondersteunen in ons spirituele groeiproces en ons helpen ons doel in het leven te vinden en te vervullen. Sommigen geloven dat het mogelijk is om in contact te komen met je beschermengel door middel van meditatie of gebed.

Wat is een New Age filosofie?

New Age is een losse verzameling van spirituele en filosofische ideeën en praktijken die ontstonden in de jaren 60 en 70 van de twintigste eeuw. Het omvat elementen van verschillende oude en moderne spirituele tradities, waaronder oosterse religies, westerse esoterie, neopaganisme, sjamanisme, alternatieve geneeswijzen en eco-spiritualiteit.

New Age-filosofieën richten zich op persoonlijke spirituele groei, bewustwording en zelfontplooiing. Ze leggen de nadruk op de eenheid van alle dingen en het belang van liefde, vrede, harmonie en verbinding met de natuur. Het gaat vaak om het vinden van een persoonlijke spirituele weg die past bij iemands unieke levenspad en het creëren van een leven dat in overeenstemming is met die weg.

New Age-gelovigen gebruiken verschillende technieken om hun bewustzijn te verruimen, zoals meditatie, yoga, visualisatie, ademwerk en andere vormen van energetisch werk. Er wordt ook vaak gebruikgemaakt van alternatieve geneeswijzen en holistische gezondheidspraktijken.

Het New Age-gedachtegoed heeft een grote invloed gehad op de populaire cultuur en de alternatieve spirituele beweging.

Welke beschermengelen zijn er?

In de verschillende religies en spirituele overtuigingen zijn er verschillende beschermengelen en namen die aan hen zijn toegeschreven. Lees hieronder per geloof/religie welke engelen er zoal geëerd worden.

Christendom

In het christendom wordt aangenomen dat iedereen minstens één beschermengel heeft die hen begeleidt en beschermt. Er zijn geen specifieke namen aan deze engelen toegeschreven, maar ze worden vaak simpelweg “beschermengelen” genoemd.

Jodendom

In het jodendom wordt aangenomen dat er zeven aartsengelen zijn, waarvan er vier bij naam worden genoemd in de Hebreeuwse Bijbel: Michaël, Gabriël, Raphaël en Uriël. Deze aartsengelen worden gezien als de belangrijkste beschermers van de mensheid.

Islam

In de islam zijn er vier aartsengelen die worden beschouwd als belangrijke beschermers van de mensheid: Djibriel (Gabriël), Michaël, Israfiel en Azraël.

New Age filosofieën

In de New Age-spiritualiteit en andere alternatieve spirituele bewegingen worden verschillende engelen geassocieerd met verschillende aspecten van het leven en de menselijke ervaring. Aartsengel Michaël wordt vaak gezien als een beschermengel die beschermt tegen negatieve energieën en entiteiten, terwijl Aartsengel Raphaël wordt geassocieerd met genezing en Aartsengel Uriël met wijsheid en inzicht.

Het is belangrijk om op te merken dat de namen van beschermengelen niet altijd consistent zijn in verschillende bronnen en culturen. Bovendien geloven sommige mensen dat engelen geen specifieke namen hebben en er ook niet uitzien zoals het plaatje dat wij van engelen hebben. Zij geloven dat het energieën zijn die geen fysieke kenmerken hebben en dus ook geen naam.

Wat zijn engelen getallen?

Engelen getallen, ook wel bekend als “engelen nummers”, zijn reeksen van getallen die naar verluidt door engelen worden gestuurd om ons boodschappen en begeleiding te geven. Deze getallen kunnen op verschillende manieren worden opgemerkt, zoals bijvoorbeeld het herhaaldelijk zien van dezelfde reeks getallen op klokken, kentekenplaten, telefoonnummers of andere plaatsen.

Elke reeks engelen getallen heeft zijn eigen specifieke betekenis en kan worden geïnterpreteerd als een boodschap of een teken van begeleiding van de engelen. Bijvoorbeeld, het zien van het getal 111 kan worden geïnterpreteerd als een teken van spirituele groei en manifestatie, terwijl het getal 444 kan worden geïnterpreteerd als een teken van steun en begeleiding van de engelen in moeilijke tijden.

Veel mensen geloven dat het herhaaldelijk zien van bepaalde engelen getallen een teken is dat de engelen bij hen zijn en hen proberen te helpen en te begeleiden op hun levenspad. Het kan ook een herinnering zijn om meer aandacht te besteden aan bepaalde aspecten van het leven of om meer in overeenstemming te leven met onze spirituele doelen en waarden.

Hoewel het geloof in engelen getallen of engelen nummers niet gebaseerd is op wetenschappelijk bewijs, kan het voor sommige mensen een betekenisvolle manier zijn om verbinding te maken met hun spirituele pad en innerlijke begeleiding. Baat het niet, dan schaadt het niet, vind ik. Soms kan het namelijk heel fijn voelen, alsof er echt een grotere macht is die voor ons zorgt en die ons wil geruststellen dat dingen goed zullen komen. In dit aardse bestaan dat soms veel tegenslagen kent, is dat geen overbodige luxe, toch?

Engelen getallen en hun betekenis

Hieronder vind je de betekenis van de engelengetallen/engelen nummers van 0 tot en met 9. Zie je een bepaald getal veel terugkomen in je leven? Dan kan het fijn zijn om hieronder naar de betekenis te kijken. Misschien zit er wel een mooie boodschap, tip of bevestiging in voor jou.

0

Dit getal staat voor oneindigheid, eeuwigheid en de aanwezigheid van God of het universum. Het kan ook duiden op een nieuw begin of de start van een spirituele reis.

1

Dit getal staat voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Het betekent dat je de kracht hebt om je eigen realiteit te creëren en dat je op het juiste pad bent. Het kan ook een teken zijn om je eigen intuïtie te volgen en je doelen na te streven.

2

Dit getal staat voor evenwicht en harmonie. Het betekent dat je in harmonie bent met het universum en dat je op de goede weg bent om je doelen te bereiken. Het kan ook duiden op samenwerking en verbinding met anderen.

3

Dit getal staat voor creativiteit en expressie. Het betekent dat je je creatieve potentieel moet benutten en dat je de steun hebt van het universum om je doelen te bereiken. Het kan ook duiden op groei en ontwikkeling.

4

Dit getal staat voor stabiliteit en structuur. Het betekent dat je de basis moet leggen voor je doelen en dat je geduld moet hebben om succesvol te zijn. Het kan ook duiden op een sterke fundering en veiligheid.

5

Dit getal staat voor verandering en transformatie. Het betekent dat er veranderingen op komst zijn en dat je moet openstaan voor nieuwe mogelijkheden. Het kan ook duiden op avontuur en vrijheid.

6

Dit getal staat voor liefde en harmonie in relaties. Het betekent dat je moet werken aan het verbeteren van je relaties en dat je moet leren omgaan met anderen. Het kan ook duiden op familie en huiselijkheid.

7

Dit getal staat voor spiritualiteit en innerlijke wijsheid. Het betekent dat je moet werken aan je spirituele ontwikkeling en dat je de antwoorden op je vragen in jezelf kunt vinden. Het kan ook duiden op geluk en succes.

8

Dit getal staat voor overvloed en welvaart. Het betekent dat er overvloed op komst is en dat je moet geloven in je eigen capaciteiten om succesvol te zijn. Het kan ook duiden op macht en autoriteit.

9

Dit getal staat voor voltooiing en afronding. Het betekent dat je een fase in je leven hebt afgesloten en dat er ruimte is voor nieuwe dingen. Het kan ook duiden op het helpen van anderen en het dienen van een hoger doel.

Wat als ik meerdere engelen getallen achter elkaar zie?

Onthoud dat hoe vaker een engelen getal voorkomt, hoe sterker de boodschap. Het getal 111 wordt bijvoorbeeld vaak gezien als een krachtig teken van de engelen, en het kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context en de persoon die het ervaart.

Over het algemeen wordt 111 beschouwd als een teken van manifestatie en synchroniciteit. Het kan betekenen dat je gedachten en intenties in lijn zijn met het universum, en dat er kansen en mogelijkheden voor je liggen. Het kan ook een teken zijn dat je spirituele groei doormaakt en dat je op de goede weg bent.

Sommige mensen associëren 111 ook met de aanwezigheid van engelen, en zien het als een teken dat de engelen bij hen zijn en hen steunen en begeleiden. Het kan een geruststellende en bemoedigende boodschap zijn, die aangeeft dat je niet alleen bent en dat je op de goede weg bent.

Het is belangrijk om op te merken dat elk persoon een eigen unieke interpretatie kan hebben van de betekenis van engelnummers of engelen getallen, en dat de betekenis van het getal kan variëren afhankelijk van de context en de persoonlijke ervaring. 

Je kunt meer over engelen getallen andere signalen van het Universum lezen in dit interessante boek!

Alles over engelen tarot!

Engelen tarot is een vorm van tarot die zich richt op het werken met engelen en hun begeleiding en inzichten. In plaats van de traditionele tarotkaarten die afbeeldingen hebben van bijvoorbeeld personen, voorwerpen en symbolen, hebben engelen tarotkaarten afbeeldingen van engelen en engelachtige wezens.

Je kunt engelen tarot gebruiken om inzicht te krijgen in bepaalde situaties, om antwoorden te krijgen op vragen, om te werken aan persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling, en om contact te maken met de engelen voor begeleiding en inspiratie. Veel mensen vinden engelen tarot een zachtere en liefdevolle manier om tarotkaarten te lezen dan traditionele tarotkaarten.

Er zijn verschillende soorten engelen tarotkaarten beschikbaar, elk met hun eigen set van afbeeldingen en betekenissen. Zo bevatten Sommige kaartensets bijvoorbeeld engelen van verschillende kleuren die elk geassocieerd worden met een bepaalde kwaliteit of aspect van het leven, zoals vreugde, vrede, creativiteit of communicatie. Andere kaartensets bevatten afbeeldingen van specifieke engelen, zoals Aartsengel Michaël of Aartsengel Raphaël, die elk geassocieerd worden met verschillende aspecten van bescherming, genezing en spirituele groei.

Net als bij traditionele tarotkaarten is het belangrijk om te onthouden dat engelen tarotkaarten niet kunnen voorspellen wat er in de toekomst zal gebeuren, maar in plaats daarvan kunnen ze inzichten en begeleiding bieden om ons te helpen betere keuzes te maken en onze eigen toekomst vorm te geven.

5 redenen voor engelen kaarten trekken

Vind jij een engelenkaart trekken interessant, maar weet je niet zo goed wat het nut ervan is? Dan vertel ik je graag welke 5 redenen er zijn om een engelen dagkaart te trekken.

✅ Begeleiding: Engelenkaarten kunnen je helpen om in contact te komen met de engelen en hun begeleiding en inzichten te ontvangen. Door het trekken van engelenkaarten kun je ondersteuning krijgen bij het maken van belangrijke beslissingen of inzicht krijgen in bepaalde situaties in je leven.

✅ Innerlijke groei: Engelenkaarten kunnen je helpen om jezelf beter te leren kennen en om je spirituele groei en ontwikkeling te bevorderen. Door het werken met de kaarten kun je meer inzicht krijgen in jezelf, je emoties, overtuigingen en verlangens.

✅ Heling: Engelenkaarten kunnen worden gebruikt voor genezing en heling op emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel niveau. De kaarten kunnen je inzicht geven in blokkades of beperkingen die je ervan weerhouden om te groeien en je kunnen helpen om deze op te lossen en los te laten.

✅ Positiviteit: Engelenkaarten kunnen je helpen om je energie en trillingen te verhogen en om positiviteit in je leven te brengen. De boodschappen van de engelen zijn vaak gericht op liefde, hoop, optimisme en vertrouwen.

✅ Ontspanning: Engelenkaarten kunnen een ontspannende en rustgevende werking hebben. Door het trekken van de kaarten en het reflecteren op de boodschappen kun je jezelf even losmaken van de dagelijkse beslommeringen en tot rust komen.

Zoals je ziet is engelen kaarten trekken dus heel nuttig als je ervoor openstaat. Het kan je namelijk veel bieden. 

Ook een engelen orakel gebruiken?

Een goed engelenorakel moet aan verschillende criteria voldoen, waaronder:

✅ Duidelijke en betekenisvolle afbeeldingen: De afbeeldingen op de kaarten moeten duidelijk en begrijpelijk zijn, en de betekenis van de kaarten moet makkelijk te interpreteren zijn;

✅ Hoogwaardige kwaliteit: Het kaartendeck moet van hoogwaardige kwaliteit zijn en gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals stevig karton en een gladde afwerking;

✅ Betrouwbare boodschappen: De boodschappen die op de kaarten staan moeten betrouwbaar en waardevol zijn. Ze moeten praktisch toepasbaar zijn op het dagelijks leven en kunnen helpen bij het nemen van beslissingen of bij het krijgen van inzicht in bepaalde situaties;

✅ Uitgebreide handleiding: Een goede engelenorakel deck moet geleverd worden met een uitgebreide handleiding die informatie bevat over de betekenis van elke kaart, verschillende legpatronen, en tips en suggesties voor het gebruik van de kaarten;

✅ Positieve energie: Een engelenorakel moet een positieve en liefdevolle energie uitstralen die mensen helpt om zich te openen voor de begeleiding van de engelen en om zich te verbinden met hun hogere zelf en de bron;

✅ Intuïtieve aantrekkingskracht: Een goed engelenorakel moet ook intuïtief aantrekkelijk zijn, wat betekent dat mensen zich van nature aangetrokken voelen tot de kaarten en hun boodschappen, zonder dat ze daarvoor een specifieke reden hoeven te hebben.

Elke dag een engelenkaart trekken? Gebruik dit engelen orakel!

Wil jij ook graag een engelen dagkaart trekken, wanneer je daar behoefte aan hebt? Dan is een eigen engelen tarot set of engelen orakel een aanrader. Je kunt zo op elk gewenst moment contact maken met de engelen – of met jouw persoonlijke beschermengelen – en hun boodschappen interpreteren. 

Mijn favoriete manier van engelen kaarten trekken, is door het engelen dagkaart deck van Happinez te gebruiken: het Engelen Starterssetje. Dit is een mooi vormgegeven deck (60 kaartjes) waar verschillende termen op staan. Ook zit er een rozenkwarts engeltje bij en een angeliet kristal. Meer leren openstaan voor je engelen, doe je met dit setje zeker!

Wil je meer lezen over waarom een engelenkaart trekken een goed idee is? Schrijfster Gabrielle Bernstein heeft er een prachtig boek over geschreven én een mooie engelen orakel kaartenset bij gemaakt. Je vindt ze door op de afbeelding hieronder te klikken. Allebei aanraders!

Hoe maak jij het liefst contact met de engelen? En heb jij veel steun aan de boodschappen en inzichten die je krijgt? Of moet je er nog een beetje aan wennen? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal! Laat gerust een reactie achter om dit met mij en de lezers te delen.

Leave a Reply