Tarotkaarten. Je hebt er vast wel eens van gehoord of ze online voorbij zien komen. Tarotkaarten zijn kaarten met allemaal verschillende afbeeldingen, compleet anders dan de standaard speelkaarten. Tarotkaarten worden vaak bestempeld als ‘zweverig’. Er zijn ook mensen die denken dat je met tarotkaarten trekken de toekomst kunt voorspellen. Spoiler alert: dat is niet zo. Hoe het dan allemaal wel werkt, of het wat voor jou is en hoe je begint met tarotkaarten leggen, dat leg ik je uit in deze blog!

Wat is tarot legging?

Dus wat is tarot legging en waarom doen mensen aan tarotkaarten trekken? Tarotkaarten kunnen inzicht geven in bepaalde vragen of twijfels, Ze kunnen je wijsheid geven en helpen om moeilijke keuzes te maken. Veel mensen hebben hier ontzettend veel aan en doen dus zelf aan tarotkaarten leggen. 

Tarotkaarten worden dus gebruikt om inzicht te geven in allerlei aspecten van je leven. Er zijn veel verschillende tarotkaarten met allemaal unieke afbeeldingen en nummers. Door een tarot kaart te trekken, krijg je een afbeelding te zien. Deze afbeeldingen hebben voor iedereen een andere betekenis. De betekenis kan zelfs voor een persoon veranderen met de tijd. De kaarten triggeren een gevoel of emotie. Bijvoorbeeld als je twijfelt over een keuze, dan is de kans groot dat dit terugkomt bij het tarotkaarten leggen.

Hoe werkt tarotkaarten leggen?

Bij een tarotlegging trek je intuïtief kaarten uit de hand van de tarot lezer (of als je het zelf doet, uit de stapel). Dit doe je met een bepaalde vraag in gedachten over het heden, verleden of de toekomst. Het antwoord op de vraag kan vervolgens geïnterpreteerd worden vanuit de betekenissen van de kaarten. Zo kan een tarotkaart trekken helpen bij het maken van keuzes, beslissingen en als hulpmiddel dienen bij alle vragen die je in je leven tegenkomt. Tarotkaarten voorspellen dus niet de toekomst, maar maken het voor jou makkelijker om te bepalen hoe jij je leven wilt leven. De tarot kaarten schijnen als het ware licht op het antwoord dat al in jou zat, maar wat je niet in je eentje naar boven kon halen. 

Mag je voor jezelf tarotkaarten leggen?

Er wordt wel eens gezegd dat je niet een tarotkaart mag trekken voor jezelf, maar dat is een fabel. Het is juist goed om voor jezelf tarotkaarten te leggen en de kaarten te gebruiken als hulpmiddel voor alle vragen en keuzes die je tegenkomt. Zo zou je eventueel elke dag een kaart kunnen trekken of alleen wanneer je ergens mee zit een tarot legging kunnen doen.

Oorsprong

Waar tarot kaarten precies vandaan komen, daar wordt nog over gediscussieerd. Er zijn mensen die beweren dat de kaarten oorspronkelijk uit India komen, terwijl andere mensen menen dat ze uit Italië komen. Hoe dan ook, we weten dat tarot kaarten al eeuwenlang worden gebruikt. Er zijn bewijzen dat tarotkaarten al in de dertiende eeuw werden gebruikt.

De bekendste kaarten bestonden al in de vijftiende eeuw. Vanaf de 19e eeuw werden tarotkaarten steeds vaker gebruikt, ook in de westerse cultuur. Tegenwoordig heeft bijna iedereen er wel van gehoord en wordt het steeds populairder. De laatste jaren is de verkoop van tarotkaarten zelfs verdubbeld en er wordt geschat dat dit tijdens de corona epidemie nog eens is verdrievoudigd.

Wat voor tarot kaarten zijn er?

Je hebt misschien al gezien dat er allerlei verschillende soorten tarotkaarten (ook wel decks genoemd) te koop zijn. Het aantal kaarten en op welke manier de tarotkaarten legging werkt, verschilt per deck. Wel worden alle decks in twee delen verdeeld: de Grote Arcana en de Kleine Arcana.

De Grote Arcana

De Grote Arcana, ook wel Major Arcana genoemd, bestaat uit 22 kaarten die symbool staan voor de grote geheimen van het leven. Volgens de tarot heb je hier geen controle over. Alle tarotkaarten van de Grote Arcana hebben een nummer tussen de 0 en de 21 en een naam. Meestal worden Romeinse cijfers gebruikt. De kaarten hebben in principe een vaste volgorde, maar er wordt wel eens gediscussieerd over het aantal kaarten en de plek waar ze horen.

De Kleine Arcana

De Kleine Arcana, ook wel Minor Arcana genoemd, bestaat uit 56 tarot kaarten. Deze staan symbool voor andere dingen. De dingen waar je wel controle over hebt. De indeling is redelijk vergelijkbaar met die van traditionele speelkaarten: er zijn vier groepen (zwaarden, staven, bekers en munten). Elke groep heeft 14 tarotkaarten. Elke groep is gerelateerd aan een van de vier elementen: vuur, lucht, aarde of water.

Welke tarotkaarten kopen?

Er zijn twee tarot decks die ik zelf heel fijn vind en die ik iedereen aan zou raden. Het deck ‘Het Universum staat achter je’ van Gabrielle Berstein is er één van. Het andere deck waar ik graag mee werk is ‘Het Sterrenlicht Orakel’ van Rebecca Campbell.  Deze decks zijn beide erg fijn om mee te werken en geschikt voor beginners en gevorderden. Bovendien vind ik de illustraties heel mooi, waardoor het echt een leuk moment wordt om een vraag te stellen en een kaart te trekken.

Tip! Holland & Barret heeft vaak 50% korting op het 2e product. Zo heb ik onderstaande tarot decks allebei kunnen kopen voor een lage prijs! Klik op de afbeeldingen om ook een aanbieding te scoren.

Voor wie is tarotkaarten leggen geschikt?

Tarotkaarten leggen is geschikt voor iedereen die open staat voor ontwikkeling, groei en spiritualiteit. Het is ook geschikt voor mensen die antwoorden zoeken op vragen of gewoon willen ontdekken wat tarot kaarten leggen voor hen kan betekenen. Hierbij is het wel belangrijk dat je er echt voor openstaat en geen toekomst voorspellingen verwacht. 

Zoals eerder genoemd, is de uitslag van een tarot legging geen toekomstvoorspelling, maar een advies. De tarotkaarten zetten je aan het denken en op die manier kom je achter vragen en antwoorden. Dit kan grote invloed hebben op je emoties en de keuzes die je maakt na een tarotkaart trekken. Het is niet ongewoon als je lang bezig blijft en veel terug denkt aan de tarot legging. Maar uiteindelijk zal het je helpen om een betere intuïtie te krijgen en je helpen keuzes te maken die het beste voor jou zijn.

Hoe begin je met tarotkaarten leggen?

Beginnen met tarot kaarten leggen kan best lastig zijn. Het is best veel om te leren, maar dat is het uiteindelijk zeker waard. Door het te leren kan jij overal en altijd terugvallen op jouw kaarten voor extra hulp. Of het nu gaat om een belangrijke vraag of kleine keuze: tarot kaarten kunnen altijd helpen. Het moeilijkste is om te beginnen, maar zodra die eerste stap is gezet volgt de rest vanzelf.

Waar leer ik tarotkaarten leggen?

Er is online ontzettend veel info te vinden over tarotkaarten en hoe tarotkaarten leggen moet. Daarom kan het best overweldigend zijn, maar laat dit je niet afremmen! Het is namelijk echt de moeite waard, omdat je er je hele leven wat aan hebt. Om orde in de chaos te houden en overzichtelijk te leren over tarotkaarten, raad ik je aan om een cursus tarotkaarten trekken te volgen.

Tarot cursus kopen?

Online zijn er veel verschillende tarotcursussen te vinden. Ik kan mij voorstellen dat de keuze daardoor niet makkelijker wordt. Daarom raad ik je de online tarot cursus van lenormand Kaarten aan. In deze tarot cursus leer je alles wat je moet weten om te beginnen met tarotkaarten leggen.

De inhoud van de tarotcursus

In deze cursus ontdek jij alle geheimen van tarotkaart trekken, zodat jij zelf aan de slag kunt. Het is een volledig pakket met alle informatie die beginners nodig hebben om te starten. Door jou stapsgewijs mee te nemen in de wereld van tarotkaart trekken, leer je alle ins en outs zonder overweldigd te worden. Je leert onder andere:

  • De geschiedenis van tarotkaarten,
  • De betekenis van tarotkaarten,
  • Het aanvoelen van verschillende tarot kaarten combinaties,
  • Verschillende leggingen met de tarot kaarten,
  • Oefeningen om je paranormale vermogens te verbeteren en verhogen.

Na de cursus ben jij in staat om zelf tarotkaarten te leggen, te lezen én te begrijpen.

Wat krijg je als je de tarotcursus bestelt?

Aan de hand van video’s word je meegenomen in de wereld van tarotkaarten en krijg je alle nodige uitleg. Je kunt dit vanuit huis doen, onderweg of op vakantie. Het enige wat je nodig hebt is internetverbinding of Wifi. Ook krijg je een e-book waarin alles wordt uitgelegd. Wat ook fijn is aan deze online tarot cursus, is dat het volledig op jouw eigen tempo kan. Daardoor kan je op je gemak wennen aan alle informatie die je voorgeschoteld krijgt.

De tarotkaarten cursus bestellen!

De tarot cursus kost slechts €17 voor het complete pakket. Je moet wel zelf nog tarot decks kopen, maar met de twee aanraders die ik eerder in het artikel noemde, zit je helemaal goed! De prijs voor de tarot cursus is bijzonder laag, want je hebt voor altijd toegang tot de video’s en het e-book. Daarnaast behoud je de kennis die je leert in de online tarot cursus voor de rest van je leven. Het gaat je helpen bij onzekerheden, vragen waar je mee rondloopt en keuzes die je moet maken. Je intuïtie zal hierdoor steeds sterker worden en het zal je zelfvertrouwen vergroten. En dat op zich is al onbetaalbaar!

Ga jij ook aan de slag met tarotkaarten?

Ik hoop dat deze blog je meer duidelijkheid heeft gegeven en je heeft geholpen een begin te maken in de wereld van tarotkaarten. Tarotkaart trekken is iets heel bijzonders waar iedereen baat bij kan hebben. Door een overzichtelijke cursus te volgen, leer je zelf vanuit huis hoe je het moet aanpakken. Voor je het weet ben jij bezig met tarot kaarten trekken als een pro. Ik ben benieuwd hoe het je bevalt, laat je het weten in een reactie?

Leave a Reply