Wil jij graag Spaans leren? Dan is Spaanse les volgen een logische stap om dat doel te bereiken. Maar hoe weet je nu welke Spaanse cursus de moeite waard is? Kun je Spaans leren gratis doen of kun je beter voor betalen? En wat is mijn favoriete instituut om online Spaanse les te volgen? Dat ga je in dit artikel allemaal ontdekken. Als half Spaanse, heb ik hier wel oog voor. Ik vertel je daarom heel graag welke Spaanse cursus ik persoonlijk heel fijn en effectief vind en waarom. Lees je mee?

Waarom Spaans leren?

Zelf ben ik half Spaans, daarom heb ik altijd de motivatie gevoeld om Spaans te leren. Ik wilde dat als jong meisje al, maar op een gegeven moment vond ik het ‘stom’. Als mijn moeder Spaans praatte tegen mij, wilde ik er niets van horen. Ach, ik was nog maar een kind… Een paar jaar later ging ik toch op Spaanse les. Ik volgde een fysieke Spaanse cursus en leerde toen de basis van de taal. Op een gegeven moment vond ik dit niet interessant meer en ben ik gestopt. Pas veel later, toen ik tijdens mijn hbo-opleiding een minor mocht volgen, heb ik Spaans gekozen en ben ik de Spaanse taal goed gaan leren.

Spaans leren - Spaanse les bij Espaans

Er zijn natuurlijk veel meer redenen om Spaans te leren. Je kunt bijvoorbeeld een gratis Spaans e-book downloaden of echt een cursus volgen. Ook als je geen Spaans bloed hebt, is het een geweldige taal om onder de knie te krijgen. Denk eens aan deze redenen:

 • Spaans is de op één na meest gesproken moedertaal ter wereld, na het Mandarijn Chinees, met meer dan 460 miljoen sprekers wereldwijd;
 • Het is ook de tweede meest gesproken taal in termen van totaal aantal sprekers (inclusief tweede taal sprekers);
 • Spaans is de tweede meest gebruikte taal in internationale communicatie en wordt steeds belangrijker in de zakenwereld. Door Spaans te spreken, kun je deuren openen naar zakelijke mogelijkheden en handel met Spaanssprekende landen;
 • Als je reist naar Spaanstalige landen, zoals Spanje, Mexico, Argentinië of Peru, kan het spreken van Spaans de reiservaring enorm verbeteren. Spaans leren spreken stelt je in staat om te communiceren met lokale bevolking, lokale gerechten te bestellen en jezelf beter te integreren in de cultuur;
 • In veel sectoren, zoals het toerisme, de gezondheidszorg en het onderwijs, kan het spreken van Spaans een groot voordeel zijn;
 • Een Spaanse cursus kan ook bijdragen aan je CV en je carrièremogelijkheden verbeteren;
 • Spaans spreken kan deuren openen naar culturele uitwisseling en begrip. Het stelt je in staat om Spaanse literatuur, muziek en films te begrijpen en te waarderen;
 • Spaans leren kan ook een persoonlijke prestatie zijn. Het kan je zelfvertrouwen vergroten, je brein uitdagen en je helpen nieuwe mensen en ervaringen te ontmoeten;
 • Spaanse les kan ook helpen om de geestelijke gezondheid te bevorderen door nieuwe manieren van denken en communiceren te ontdekken.

Is Spaans leren moeilijk?

Om te antwoorden op de vraag ‘Is Spaans leren moeilijk’, denk ik niet dat ik de aangewezen persoon ben. Dankzij mijn Spaanse roots, is Spaanse les voor mij een minder grote uitdaging dan voor veel anderen. Toch kun je een Spaanse cursus op elk niveau volgen, dus ook op beginnersniveau. Zo kun je op je eigen niveau en tempo Spaans leren. Als je het echt wil, is het ook voor jou mogelijk. Dat geloof ik oprecht!

Spaans leren kan uitdagend zijn, maar het is over het algemeen niet zo moeilijk als sommige andere talen. De Spaanse grammatica heeft wat complexe regels en uitzonderingen, vooral in vergelijking met het Engels. Maar met oefening en geduld kunnen de meeste grammaticale regels begrepen worden. Tip: je kunt alvast een voorproefje krijgen door dit gratis e-book te downloaden over de Spaanse taal! De uitspraak in het Spaans kan soms wel moeilijk zijn, maar de meeste Spaanse klanken zijn consistent, wat het gemakkelijker maakt om de taal te leren uitspreken.

Verder is het – net als bij elke andere taal – belangrijk om nieuwe woorden te leren. Dit kan eerst overweldigend lijken, maar met regelmatige oefening en het opbouwen van je woordenschat, kun je al snel beginnen met het lezen en spreken van eenvoudige zinnen. In het algemeen is Spaans leren echter goed te doen als je de tijd en inzet hebt om te oefenen en te leren. Er zijn ook veel hulpmiddelen en methoden beschikbaar om het proces van het leren van Spaans gemakkelijker en leuker te maken. Denk aan het lezen van een Spaans e-book of natuurlijk een goede Spaanse cursus!

Wat is de beste Spaanse cursus voor Spaanse les?

De beste Spaanse cursus uitkiezen, is best lastig. Daarom vertel ik je wat in elk geval belangrijk is bij Spaans leren via goede Spaanse les. De volgende factoren vormen de basis voor een goede Spaanse cursus. Lees maar mee.

 • De cursus moet gericht zijn op jouw specifieke doelen; of je nu Spaans wilt leren voor zaken, reizen of gewoon voor persoonlijke ontwikkeling;
 • De cursus moet aansluiten op jouw taalniveau, zodat je begint waar je moet beginnen of juist kunt doorpakken waar je bent gebleven (tip: doe hier GRATIS een korte test om je Spaanse taalniveau te ontdekken);
 • De cursus moet effectief zijn in het leren van de taal. Dit betekent dat de cursus een goede balans moet hebben tussen luister-, spreek-, lees- en schrijfvaardigheden, en dat de inhoud van de cursus relevant en actueel moet zijn;
 • Het moet een duidelijke en logische structuur hebben, zodat je de taal stap voor stap kunt leren en begrijpen;
 • Het moet ook modulair zijn, zodat je het kunt aanpassen aan je eigen tempo en niveau;
 • De cursus moet daarnaast interactief zijn en gebruikmaken van verschillende leermiddelen, zoals audio, video, oefeningen, opdrachten en games. Hierdoor blijft Spaans leren interessant en motiverend;
 • De cursus moet van hoge kwaliteit zijn, met professionele en ervaren (online) docenten;
 • De cursus moet flexibel zijn, zodat je kunt leren op een manier die voor jou het beste werkt. Dit betekent dat je de cursus kunt volgen waar en wanneer je wilt, en dat er verschillende opties zijn voor het tempo en de duur van de cursus;
 • De cursus moet betaalbaar zijn en waar voor je geld bieden. Het moet een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben en niet te duur zijn voor wat het biedt. Dat Spaans leren gratis dan ook geen goede optie is, ligt aan het feit dat je gemotiveerder bent als je ergens een investering voor hebt gedaan.

Als een Spaanse cursus aan deze criteria voldoet, is de kans groot dat het een goede keuze is voor jou om Spaans te leren. Je hoeft dan niet te kiezen voor Spaans leren in Spanje, want in Nederland – en dus zelfs online – is dat ook heel goed mogelijk.

Espaans: Spaanse les voor elk niveau!

Tegenwoordig kun je online Spaanse les volgen op elk niveau. Maar hoe weet je nu welk niveau jij hebt? Dat kun je heel gemakkelijk achterhalen door een korte test te doen. Vul de vragen in, klik de antwoorden aan die volgens jou goed zijn en dan ontdek je snel genoeg wat jouw Spaanse taalniveau op dit moment is. En daarna kan je natuurlijk aan de slag met het verbeteren ervan!

Ben je al bekend met de Spaanse taal en zie je jezelf niet meer als beginner? Weet dat er ook een online Spaanse cursus is die afgestemd wordt op jouw niveau. Tijdens 10 lessen ga je aan de slag met digitaal lesmateriaal en maak je flinke sprongen in jouw taalbehendigheid. Klik hier voor meer informatie over die cursus.

Spaans leren - Spaanse les bij Espaans

Spaans leren spreken: voordelig, gemakkelijk & online!

Het is natuurlijk niet zonder reden dat ik Spaans leren bij Espaans promoot. Toen ik onlangs weer in Spanje was en ontdekte hoe snel de taal wegzakt, heb ik besloten om online Spaanse les te volgen. Mijn doel is om de volgende vakantie in Spanje weer alles in het Spaans te kunnen afhandelen. Ik heb voor slechts €29 de Spaanse cursus van Espaans gekocht en ik ben direct aan de slag gegaan. Voor zo’n laag bedrag krijg je heel veel waarde bij dit leerplatform. En ik gun het jou om ook op zo’n voordelige, gemakkelijke en online manier Spaans te leren.

Inhoud cursus

Je krijgt namelijk 120+ pagina’s aan lesmateriaal, meer dan 20 video’s met uitleg, 50+ interactieve oefeningen om de Spaanse taal te leren en er zijn meer dan 24 vraaggesprekken en rollenspellen. Dat is een leuke afwisseling voor jong en oud!

Dus wil jij ook Spaans leren? Vamos! > Klik maar op het linkje om de cursus voor dit lage bedrag te scoren. Daar krijg je geen spijt van!

Meest gestelde vragen over Spaans leren tijdens Spaanse les

Wil jij ook Spaans leren, maar heb je nog vragen over de Spaanse cursus van Espaans? Dan raad ik je aan om de meest gestelde vragen + antwoorden hieronder even door te lezen. Na afloop ben jij helemaal op de hoogte van Spaanse les bij deze organisatie!

Is Spaans leren gratis mogelijk?

Of Spaans leren gratis kan, is een vraag die veel mensen stellen. Weet dat een waardevolle cursus nooit helemaal gratis wordt aangeboden. Bij Espaans is hij echter wel heel voordelig: je betaalt slechts €29. Dat is nagenoeg gratis! Zo is de Spaanse cursus voor iedereen betaalbaar en kun je op een leuke manier een nieuwe taal leren.

Is er ook een Spaans leren app bij Espaans?

Nee, er is geen Spaans leren app van Espaans. Sommige andere partijen bieden wel apps aan om Spaans te leren. Bij Espaans doe je dit gewoon online via je internetbrowser. En die kun je ook op je telefoon openen. Daardoor is een app niet nodig. De online leeromgeving is mobile friendly en heel duidelijk ingericht. Ik zeg: probeer het gewoon!

Leave a Reply