Ziet elke dag er voor jou hetzelfde uit? Dag in dag uit hetzelfde liedje: opstaan, ontbijt klaarmaken, de kinderen naar school brengen en naar je saaie baan toe. Wanneer je eindelijk klaar bent, ben je doodmoe en plof je neer op de bank, om daarna vermoeid naar bed te gaan. Van zorgeloos genieten en je goed voelen is vrijwel nooit sprake en je vraagt je af hoelang je dit nog volhoudt. Herkenbaar? Dan wil ik je echt uitnodigen om verder te lezen. De FIRE-beweging kan weleens jouw redmiddel zijn!

Over het leed dat geldzorgen heet

Sinds de coronacrisis hebben veel mensen het zwaar. Niet alleen financieel, maar ook mentaal en emotioneel. Het leven wordt bovendien duurder, wat het voor sommige mensen nog moeilijker maakt om hun hoofd boven water te houden. Financieel vrijheid ervaren is een wens die heel ver weg lijkt, wanneer geldzorgen de overhand hebben. En van rijk worden met crypto of rijk worden met vastgoed durf je bijna niet meer te dromen. 

Heb je de boot gemist? Is jouw kans verkeken? Zal je je überhaupt ooit nog goed kunnen voelen over geld en er zorgeloos van kunnen genieten? Of blijft het altijd zoals het nu is en is er van een rooskeurige toekomst in jouw gedachten geen sprake meer?

Waarom instemmen met een middelmatig leven?

Wat veel mensen niet willen horen, maar wat wel degelijk de keiharde waarheid is, is dat je je leven voor een groot deel zelf bepaalt. Als jij gelooft dat je altijd geldzorgen hebt, dat er nooit genoeg geld is en dat je elke maand maar moeilijk de eindjes aan elkaar kunt knopen, dan is dat ook zo. Geloof je dat rijk worden met crypto iets is dat jij kunt realiseren of zie je jezelf financiële vrijheid met vastgoed bereiken? Dan kan je dat! 

Wat je je kunt voorstellen, kun je ook bereiken. Maar daarvoor moet je je mindset wel veranderen. Als jij vast blijft zitten oude patronen en negatieve denkwijzen, dan kom je niet vooruit. Je moet daarentegen focussen op mogelijkheden, kansen en positiviteit. Want hoe meer je je omringt met het goede, hoe meer je daarvan zal aantrekken. Dat is niet zomaar een geloof of gezegde, het is wetenschappelijk bewezen.

Zou dit niet veel leuker zijn?

Als jij het gevoel hebt dat je leven aan je voorbij flitst en dat je te weinig tijd hebt om echt te genieten van je passies of om bij de mensen te zijn van wie je houdt, dan doe je momenteel iets niet goed. Je zal dan zelf de keuze moeten maken om dit te veranderen

Want zou het niet veel leuker zijn als je kunt doen wat je leuk vindt? Als je je kunt omringen met de mensen van wie je houdt? Stel je voor dat de weg naar financiële vrijheid (en daarmee alle soorten vrijheid) voor je uitgestippeld wordt en dat je precies kunt bereiken wat je altijd gewild hebt. Wat zou je dan doen? Zou je dan echt financieel vrij worden? Zou je die kans pakken, wanneer hij zich voordoet? 

Ontdek de FIRE-beweging!

Creëer de mindset die je nodig hebt om je doelen te bereiken en je wensen te vervullen. Hoe? Door de FIRE-beweging op je leven toe te passen! De FIRE-beweging heeft al veel mensen op weg geholpen naar financiële vrijheid en een vervroegd pensioen. Want wanneer je anders leert omgaan met je geld, op een andere manier leert leven en je vrije tijd invult, dan kun je financieel vrij worden en veel meer genieten. 

FIRE-beweging

Wat is de FIRE-beweging precies?

Dus wat is de FIRE-beweging precies? FIRE staat voor Financially Independent & Retire Early: financieel onafhankelijk worden en vervroegd met pensioen gaan. Het gaat hier om een manier van leven waarbij je werkt wanneer je daar zin in hebt, niet omdat je het van iemand of van jezelf moet. Je bent daardoor vrijer in het indelen van je tijd en het maken van bepaalde keuzes. Het gaat dus vooral om doen wat goed voelt en niet om ‘niets doen’. 

FIRE komt neer op geen schulden hebben, minder uitgeven dan je verdient en het verschil tussen je inkomsten en uitgaven voor je aan het werk zetten. Je creëert daarmee een passieve inkomensstroom, zodat er continu geld binnenkomt zonder dat je er daadwerkelijk iets voor doet. Hiervoor is het belangrijk dat je een baan of inkomen hebt waarmee dat mogelijk is. 

Wat is de FIRE-beweging NIET?

Er zijn nogal wat misverstanden over de FIRE-beweging. Wat het in elk geval niet is, is een levensstijl waarbij je alles moet opgeven. Het is ook geen manier van leven waarbij je in de natuur gaat wonen en al je luxe opgeeft (tenzij je dat wilt, natuurlijk). De FIRE-beweging is ook niet alleen geschikt voor zzp’ers. Ook mensen in loondienst en met een kantoorbaan kunnen FIRE worden.

FIRE-beweging voordelen 

Er zijn verschillende FIRE-beweging voordelen te noemen als je kijkt naar wat deze manier van leven je kan opleveren.

✅ Zo kun je met vervroegd pensioen, als je op jonge leeftijd FIRE wordt en voldoende geld opzij zet;

✅ Je kunt financieel vrijheid ervaren door je geld voor je aan het werk te zetten;

✅ De FIRE-beweging geeft je meer keuzemogelijkheden;

✅ Als je niet meer 40 uur per week hoeft te werken om je boontjes te doppen, dan kun je meer tijd besteden aan je hobby’s of passies;

✅ Je houdt meer tijd over voor je partner en/of kinderen;

✅ Je gaat de kleine dingen in het leven meer waarderen;

✅ Wanneer je je financieel vrij voelt, ontdek je wie je echt bent en wat je echt wilt in het leven.

FIRE-beweging nadelen

Er zijn ook enkele nadelen te benoemen als we het over de FIRE-beweging hebben.

❌ De FIRE-beweging is niet met elk beroep of in elke situatie haalbaar;

❌ Afhankelijk van wat jouw betekenis is van ‘financieel vrij zijn’, ervaar je misschien geen optimale vrijheid. Bijvoorbeeld als je geen geld hebt om dure dingen te kopen;

❌ Het geld dat je voor je aan het werk zet, hoeft niet per definitie nog meer op te leveren. Verlies lijden is ook een mogelijkheid.

Ken jij De Financieel Vrije Vrouw?

Heb je weleens gehoord van het platform van de Financieel Vrije Vrouw? Janneke, het vrouwelijk meesterbrein achter dit platform, koos ervoor om haar dromen na te jagen en financiële vrijheid te bereiken. Dankzij de FIRE-beweging is dit haar gelukt en kan zij zichzelf een financieel vrije vrouw noemen. 

Financieel vrijheid ervaren is een enorme luxe, maar Janneke heeft daar hard voor gewerkt. Niet door letterlijk heel hard te werken, maar wel door spannende keuzes te maken en keer op keer voor zichzelf te kiezen. Voor haar eigen geluk. Zo nam zij ontslag en kocht zij een beleggingspand van de overwaarde van haar huis. Ook verdiepte zij zich in andere mogelijkheden van beleggen, waardoor zij binnen 1,5 jaar haar doel al bereikt had en kon leven van het rendement uit haar beleggingen. Dat is nog eens slim je geld voor je aan het werk zetten!

Deze financieel vrije vrouw heeft het haar missie gemaakt om andere vrouwen ook te leren hoe zij dit kunnen doen. En daarvoor heeft zij een cursus ontwikkeld: De FIRE Masterclass.

De FIRE Masterclass: financiële vrijheid en vroeg met pensioen!

Streef jij naar financiële vrijheid en wil je graag een financieel vrije vrouw worden? Zie jij het wel zitten om vervroegd pensioen te hebben en kan je niet wachten om meer van je leven te genieten? Volg dan de masterclass over de FIRE-beweging: “Financial Independence Retire Early.

In deze masterclass krijg je uitleg over hoe je een succesvolle money mindset ontwikkelt, waarmee je financieel vrij wordt. Ook kom je erachter wat de mogelijkheden hierin zijn en hoe je een plan opstelt dat werkt. Het resultaat is dat je meer tijd overhoudt voor wat jij belangrijk vindt. Ook krijgt je financiële intelligentie een boost en zal je geen stress meer (of in elk geval een stuk minder stress) hebben over de toekomst. Ga aan de slag met de praktische stappen en creëer jouw droomtoekomst!

FIRE Masterclass: dit is wat je krijgt

Ben je benieuwd naar de FIRE Masterclass? Dit is wat je zoal krijgt:

✅ Een online videotraining met 4 modules;

✅ Eens per kwartaal een live Q&A om al je vragen te stellen aan de Financieel Vrije Vrouw;

✅ Onbeperkt toegang tot de training, dus je kijkt wanneer jij maar wilt;

✅ Uitleg over de FIRE-beweging, zodat je het helemaal gaat begrijpen;

✅ Inzicht in hoe jij zelf vervroegd pensioen kunt realiseren;

✅ Kennis uit allerlei andere cursussen en coaching trajecten.

FIRE Masterclass modules

De modules van deze masterclass zien er als volgt uit:

Module 1: Inleiding en uitleg over de FIRE-beweging;
Module 2: Kennis over de mindset die je nodig hebt om FIRE te worden;
Module 3: Alles over netwerken, geld besparen en meer geld verdienen;
Module 4: Navigatie door 7 verschillende beleggingsvormen om je geld voor je te laten werken.

Het leven heeft een deadline…

Ik wil je absoluut niet bang maken, maar wel even wakker schudden. Het leven heeft namelijk een deadline en ooit houdt het op. Dus waarom zou je er niet alles uithalen wat erin zit? De weg naar financiële vrijheid is gemakkelijker dan je denkt en financieel vrij worden is ook voor jou mogelijk. Maar daarvoor moet je wel actie ondernemen!

Laat je wensen in vervulling gaan, maak een vervroegd pensioen mogelijk voor jezelf. Binnen de kortste keren ben jij ook financieel vrij en zou je willen dat je veel eerder begonnen was met de FIRE-beweging.

Let’s do this: FIRE Masterclass bestellen! 

Dus ga ervoor! De FIRE Masterclass bestellen doe je eenvoudig online. Bovendien geldt er een garantie van 15 dagen (niet goed = geld terug). Ben je niet tevreden en voel je na afloop geen mogelijkheden om financieel vrij te worden? Dan krijg je je geld gewoon terug.

Je kunt de Financieel Vrije Vrouw FIRE Masterclass bestellen voor €149. Dat is echt een hele kleine investering als je je bedenkt dat het eigenlijk een cursus rijk worden voor beginners is. Na afloop zie jij de wereld op een andere manier en kun je je dromen eindelijk waarmaken. Dan ben je er klaar voor om die financieel vrije vrouw te worden die je altijd al wilde zijn en weet je wat je te doen staat!

Leave a Reply