Stress is een hele ongezonde indringer, zowel in het lichaam als in de geest. Ik merk zelf dat ik er erg op achteruit ga als ik een periode veel stress heb. En juist op die momenten lijkt stress verminderen heel lastig. Daarom heb ik mij tijdens de laatste keer voorgenomen om voortaan voorbereid te zijn. Stress verminderen is namelijk wel degelijk mogelijk, als je maar weet wat je ertegen kunt doen. Zeg die stress hoofdpijn en stress jeuk bultjes maar gedag, want ik heb een oplossing gevonden die ik met je ga delen!

Wat is stress eigenlijk?

Maar laten we beginnen bij het begin: de definitie van stress. Want wat is stress eigenlijk? En waarom voelen we ons er zo onprettig door? Stress is een mate van spanning die gedurende een periode aanwezig is in je lichaam. Het treedt bijvoorbeeld op wanneer je ergens zenuwachtig voor bent, ergens over piekert of wanneer je bang bent dat iets mis gaat. Er zijn allerlei oorzaken voor stress, maar waarom ervaren we eigenlijk stress?

Wanneer je onder spanning of druk staat, wordt er extra cortisol aangemaakt in het lichaam. Die cortisol is er van nature al, maar in tijden van stress neemt het toe. Het zorgt ervoor dat je lichaam alert is en dat je in de fight-or-flight modus staat. Zo kun je vluchten als het nodig is of juist in de aanval gaan. Dit systeem – waar we vroeger heel veel aan hadden toen er daadwerkelijk overal gevaar op de loer lag – is een beetje gedateerd. We ervaren tegenwoordig nog steeds die fysieke reacties in ons lichaam als onze voorouders tijdens het jagen en verzamelen. En dat is niet nodig. Weten hoe stress verminderen werkt is daarom heel handig. Zo kun je je lichaam en geest kalmeren en meer van het leven genieten. 

Stress symptomen

Om te weten of je stress ervaart, kun je op de symptomen letten. Veelvoorkomende stress symptomen zijn een verhoogde bloeddruk, versnelde hartslag, meer adrenaline, gespannen spieren, een snellere ademhaling en zweten. Ook stress uitslag in de vorm van stress vlekken, stress jeuk bultjes en andere stress bultjes zijn typerend. 

En wat dacht je van die vervelende stress buikpijn, waarbij het voelt alsof er een knoop in je maag zit? Of stress hoofdpijn wanneer je te lang te veel spanning ervaart? Ook kun je stress in je benen voelen. Het is belangrijk om te weten dat een langere periode met (te veel) stress schadelijk is voor je gezondheid. Daarom zijn manieren van stress verminderen heel belangrijk om te kennen.

Minder stress ervaren is belangrijk!

Nu je weet wat stress is, hoe het zich uit in je lichaam en dat het slecht is voor je gezondheid, wordt het tijd voor stress verminderen. Gelukkig voor jou en mij is er namelijk een oplossing en kun je minder stress ervaren als je het slim aanpakt. Daar hoef je overigens geen stress coach voor in te schakelen, al kan dat wel nuttig zijn. Zo iemand kan jou persoonlijke en praktische tips geven om met stress om te gaan, waardoor je voorkomt dat je nog meer stress krijgt. Het gevolg van stressen om het feit dat je stress hebt, ligt namelijk op de loer. Dit kan leiden tot een ingewikkelde vicieuze cirkel waar je in je eentje maar lastig uitkomt.

stress verminderen

Stress verminderen: zo doe je dat

Stress verminderen is dus essentieel voor een goede gezondheid. Maar hoe doe je dat precies? Je wilt die stress hoofdpijn en stress jeuk bultjes het liefst direct uit je leven bannen, maar dat is lastig. Je lichaam reageert namelijk op wat er in je hoofd gebeurt. Dat is ook de reden dat een mindfulness training bijvoorbeeld heel populair is. Als jij veel stress hebt, omdat je je zorgen maakt of omdat je spannende tijden tegemoet gaat, dan uit die stress zich in je lichaam. Mentale stress wordt zo fysieke stress. Je moet goed begrijpen waar jouw stress vandaan komt en nadenken over welke manieren er zijn om die stress te verminderen. Alleen dan kun je de fysieke gevolgen ook verminderen.

Hoe minder stressen zorgt voor een mooier leven

Ga je je stress verminderen, dan kun je namelijk zorgen voor meer rust, meer balans en meer focus. Het zorgt daadwerkelijk voor een mooier leven. Hoe minder stressen dan precies zorgt voor een beter leven? Het zorgt ervoor dat je focus verschuift van stress, zorgen en andere negativiteit en dat er ruimte vrijkomt voor loslaten, plezier hebben, genieten en meer positiviteit. Want als jij je goed voelt en je omringt met positiviteit, dan is er helemaal geen ruimte voor negatieve factoren zoals stress, spanning en piekeren. Deze dingen kunnen simpelweg niet naast elkaar bestaan.

Hulp nodig bij stress verminderen? Volg deze training!

Heb je hulp nodig bij stress verminderen, dan heb ik goed nieuws. Ik heb namelijk een training ontdekt die kan dienen als jouw online stress coach. Deze training ‘Minder Stress’ zorgt – zoals de naam al doet vermoeden – voor minder stress in je leven. 

Dankzij de online cursus Minder Stress krijg je een stappenplan in handen dat je echt leert om stap voor stap de spanning in je leven los te laten. Je hebt hiervoor echt geen jaren oefentijd nodig. Je kunt het gewoon in deze 9 weken durende cursus leren. En het is bewezen dat het werkt, want al meer dan 15.000 mensen gingen je voor. Dankzij deze praktische, effectieve en resultaatgerichte training hebben zij de ontspanning in hun leven teruggevonden. En nu is het jouw kans om dat ook te doen, zodat je weer positief in het leven komt te staan en echt kunt genieten.

Minder Stress training: dit zijn de voordelen

De voordelen van de Minder Stress training zijn heel groot. Naast het feit dat je stress bultjes, stress vlekken, stress buikpijn, stress in de benen en andere klachten kunt oplossen, leidt het tot veel meer voordeel. Stress verminderen zorgt namelijk ook voor:

✅ Blijvende ontspanning, dus een relaxter leven;

✅ Begrip voor de oorzaak/oorzaken van je stress;

✅ Manieren om stress beter te begrijpen;

✅ Veel minder stress uitslag, zoals stress jeuk bultjes;

✅ Tools om je momenten van stress voortaan op te lossen;

✅ Minder piekeren en bezig zijn met het verleden of de toekomst;

✅ Meer genieten van het huidige moment;

✅ Meer vertrouwen hebben in jezelf en het leven;

✅ Je negatieve manier van denken ombuigen naar een positievere manier;

✅ Stress verminderen maakt je een vrolijker, gemotiveerder en sterker persoon

Minder Stress training bestellen met korting!

Ben je helemaal klaar om met de onlinetraining Minder Stress aan de slag te gaan? Je stress verminderen is gemakkelijker dan je nu misschien denkt. En ik weet zeker dat je minder stress ervaren zal als je met deze training aan de slag gaat. Je krijgt er bovendien een ebook bij om nog meer inzicht te krijgen in hoe een positief leven werkt.

Je kunt de Minder Stress training bestellen voor slechts €57! Normaal gesproken is de prijs €167, maar je profiteert nu van maar liefst 66% korting als je via de linkjes in dit artikel bestelt. Doe er je voordeel mee en gun jezelf een meer zorgeloos en stressvrij leven. De cursus is helemaal op jouw eigen tempo te volgen, dus neem er je tijd voor. Maar koop hem wel nu de korting nog geldig is. Anders is het zonde!

3 Comments

Leave a Reply