Ben jij toe aan meer geluk, liefde, geld, positiviteit en gezondheid? Wil je van 2023 echt jouw gelukkigste jaar ooit maken? En ben je bereid om te ontdekken hoe je dat kunt doen? In dit artikel vertel ik je meer over gelukkiger worden en hoe je dat doet. Ik geef allerlei praktische tips die je direct kunt toepassen én ik deel mijn favoriete gelukstools met je. Zo kan je vandaag nog aan de slag om je geluksgevoel te vergroten en meer van het leven te gaan genieten. Ik wens je er heel veel succes en plezier mee; en bovenal wens ik je een geweldig 2023 toe! 

Wat is geluk?

Geluk is een emotie die te maken heeft met een gevoel van tevredenheid en welzijn. Het is een toestand van blijdschap en voldoening, vaak gekoppeld aan positieve ervaringen en omstandigheden in het leven. Het kan worden beïnvloed door factoren zoals relaties, werk, gezondheid, en persoonlijke waarden en doelen.

Hoe word je gelukkig?

Er zijn veel manieren waarop iemand zich gelukkiger kan voelen. Hieronder vind je er een paar die zeker interessant zijn. Gelukkiger worden hoeft namelijk niet zo moeilijk te zijn!

Oefen met dankbaarheid/gratitude

Er zijn verschillende manieren om te oefenen met dankbaarheid. Richt je allereerst op wat je hebt in plaats van op wat je mist. Bedank God of het Universum voor die kleine dingen in het leven, die je zo waardeert. Neem elke dag een moment om stil te staan ​​bij dingen waarvoor je dankbaar bent, of het nu gaat om kleine of grote dingen. Dit kan door middel van een dagboek bijhouden, het uitspreken tegenover anderen of simpelweg stilstaan ​​bij de dingen waarvoor je dankbaar bent door er even aan te denken in gedachten.

Je kunt ook bedankbrieven schrijven aan mensen die een positieve impact op je leven hebben gehad, zelfs als je ze niet verstuurt. En probeer te focussen op dingen waarvoor je dankbaar bent, zelfs als je door stressvolle situaties gaat. JUIST wanneer je door zulke situaties gaat, want dan is het nog krachtiger. Oefen eventueel ook samen met anderen: met je partner, vrienden of familie – en deel waar jullie dankbaar voor zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat het oefenen van dankbaarheid een dagelijkse inspanning vereist en dat het tijd nodig heeft om resultaten te zien. Het is ook belangrijk om oprecht dankbaar te zijn.

gelukkiger worden

Verbeter je relaties

Maak tijd vrij voor familie, vrienden en geliefden. Ga op avontuur met hen en doe leuke dingen met elkaar. Zo leer je elkaar beter kennen en versterk je de band die jullie hebben. Communiceer daarbij open en eerlijk: maak tijd vrij om te praten en luisteren naar elkaar en zorg ervoor dat je elkaars perspectief begrijpt. Zo ontstaat er meer begrip – ook in andere situaties. Wees er voor elkaar in goede en slechte tijden en laat zien dat je betrokken bent bij elkaars leven. En ook belangrijk: leer hoe je conflicten op een goede manier kunt oplossen en laat ze niet te lang aanslepen. Daarbij is het goed om kleine irritaties en misverstanden los te laten en je te richten op het grotere geheel. Laat elkaar weten hoe dankbaar je bent voor de dingen die jullie doen en de tijd die je samen doorbrengt.

Het verbeteren van relaties vereist tijd, inspanning en compromis van beide partijen. Het is belangrijk om te blijven werken aan de relatie en elkaar te blijven steunen en waarderen.

Beweeg en slaap genoeg

Een gezonde levensstijl, inclusief voldoende beweging en slaap, kan bijdragen aan een betere mentale en emotionele gezondheid. Wie zich immers fit en gezond voelt, zal dit ook uitstralen. Wie ’s nachts voldoende rust krijgt, kan overdag energieker zijn. Je hersenen krijgen letterlijk de kans om uit te rusten en te herstellen, als je ’s nachts goed slaapt. Neem je nachtrust daarom serieus. Evenals de mate waarin je overdag actief bent en aan sport doet. Daardoor komt namelijk een hormoon vrij in je hersenen, dat zorgt voor het geluksgevoel!

Doe wat je leuk vindt

Doe dingen die je leuk vindt, of het nu gaat om het lezen van een boek, het oefenen van een hobby, of het helpen van anderen. Als je vaker doet wat jij leuk vindt en waar jij energie van krijgt, dan zal je je beter gaan voelen. Je zou je leven namelijk moeten leven voor jezelf, niet voor een ander. Luister daarom naar je hart en volg het.

Positieve denkpatronen ontwikkelen

Probeer op een positieve manier naar situaties te kijken in plaats van negatief. Dat helpt je namelijk veel verder. Hoe je dat concreet doet? Stel heldere en haalbare doelen voor jezelf en richt je aandacht op wat je wilt bereiken in plaats van op wat je niet wilt. Probeer negatieve gedachten te vermijden door ze te onderbreken en te vervangen door positieve gedachten, zodra je ze opmerkt. En probeer elke dag dankbaar te zijn voor de kleine dingen in het leven en je te concentreren op wat je hebt in plaats van op wat je niet hebt. 

Leer hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met stress, zoals door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen of beweging. En zie mislukkingen als kansen om te groeien en te leren, zodat je er altijd iets aan hebt. Van jezelf balen is namelijk nutteloos; je hebt er echt niets aan. Wees daarom niet te streng voor jezelf en ga weer verder. Omring je verder met positieve en steunende mensen die je kunnen helpen je perspectief te veranderen en je te inspireren. Weet wel dat het veranderen van je denkpatronen tijd nodig heeft en dat het een dagelijkse inspanning vereist. Gelukkiger worden doe je vaak niet in één keer, maar onthoud: elke stap is een stap in de goede richting.

Wat past echt bij jou?

Dit zijn slechts enkele manieren om geluk te verhogen. Het is belangrijk op te merken dat wat werkt voor de een, niet per se voor een ander werkt. En dat het vinden van wat werkt voor jou een proces van uitproberen en aanpassen kan zijn. Maar dat is niet erg. Ontdekken waar jij gelukkig van wordt, is juist heel leuk om te doen. Het is een interessant proces waar je echt de tijd voor mag nemen. Als jij immers niet voor je eigen geluk kiest, wie doet het dan wel?

Kan iedereen gelukkiger worden?

Ja, de meeste mensen wel. Ik gok zelfs bijna iedereen. Je kan je geluksniveau namelijk verhogen door bepaalde veranderingen in je levensstijl en perspectief aan te brengen. Dit kan door middel van technieken zoals mindfulnesspositieve affirmaties, en het verbeteren van relaties en je fysieke gezondheid. 

Het is wel belangrijk op te merken dat sommige mensen misschien meer uitdagingen ondervinden bij het verhogen van hun niveau van geluk. Bijvoorbeeld als gevolg van psychische aandoeningen of levensomstandigheden. In dit geval kan professionele hulp nodig zijn om hier beter mee om te gaan en gelukkiger te worden. Over het algemeen kan iedereen echter haar geluk en welzijn verbeteren door bewuste inspanningen te leveren. Gelukkig zijn met jezelf vereist wat moeite en aandacht, maar ook jij kan het bereiken!

En kan je dan altijd gelukkig zijn?

Nee, het is onmogelijk altijd gelukkig te zijn. Geluk en emoties zijn onderhevig aan verandering en variatie, en het is normaal om verschillende emoties te ervaren, waaronder blijdschap, verdriet, boosheid en vermoeidheid, afhankelijk van de omstandigheden en gebeurtenissen in je leven. Het streven naar constant gelukkig zijn met jezelf, kan zelfs leiden tot onrealistische verwachtingen en teleurstellingen. 

In plaats daarvan is het belangrijk om te streven naar een algeheel gevoel van tevredenheid en welzijn, dat inclusief momenten van blijdschap en uitdagingen is. Maak het dus niet je doel om altijd gelukkig te zijn. Maak het liever je doel om elke dag te genieten en je zo goed mogelijk te voelen, zelfs als dingen tegen zitten.

Mijn favoriete tools voor meer geluk!

Kan jij wel wat hulp gebruiken om je geluksgevoel te vergroten en wil je echt gelukkig zijn met jezelf? Ik heb een aantal tools die ik zelf op dagelijkse basis gebruik en die ik je echt kan aanbevelen!

Affirmatiekaarten

Affirmatiekaarten zijn kaarten die bedoeld zijn om positieve gedachten en overtuigingen aan te moedigen en te versterken. Ze bevatten meestal korte, positieve uitspraken of verklaringen, die je kan lezen en herhalen, om jezelf op te vrolijken en te bemoedigen. Affirmatiekaarten kunnen gebruikt worden voor verschillende doelen: van persoonlijke groei en zelfvertrouwen tot het verminderen van stress en het ontvangen van emotionele steun. Ze zijn een geweldige manier om positieve veranderingen in je denken en gedrag aan te moedigen. Bovendien zijn ze geschikt voor iedereen!

Manifestatie gift set MAGIC – vision board

Vind je het interessant om meer met manifesteren te oefenen? Goed idee! Het is namelijk een geweldige manier om meer focus aan te brengen in je leven. Als jij weet waar je naartoe wilt en wat je wilt bereiken, kun je dit heel helder visualiseren. Hoe vaker je dat doet, des te meer overtuigd je raakt van je doel en het succes ervan. Dat is de basis voor manifesteren. De beste manier om je doelen en wensen zo helder mogelijk te maken, is door middel van een vision board. En nee, je hoeft niet per se heel creatief te zijn om een vision board te maken. De manifestatie gift set van Happinez helpt jou om magie te manifesteren!

Manifestatie gift set LOVE – vision board

Kan jij vooral in de liefde wel wat ondersteuning gebruiken? Streef je bijvoorbeeld naar meer zelfliefde of wil je een betere vriendin/partner worden voor je dierbaren? Kortom: wil je gelukkiger worden in de liefde? Met de manifestatie gift set LOVE van Happinez zet je daartoe de eerste, duidelijke stappen. Misschien heb je wel een idee van wat je wilt op dit gebied, maar is het ook 100% helder voor jezelf? Heb je al heel bewust nagedacht over wat je wilt bereiken, wat je grootste wens is in de liefde? Of mag je dat nog wel visueel maken, om je wensen nog meer kracht bij te zetten? Ook hierbij is een vision board het ideale hulpmiddel.

Verwen jezelf!

Je zou je geluk niet van een ander moeten laten afhangen. Wacht dus ook niet tot een ander iets voor je doet, iets liefs tegen je zegt of je een cadeautje geeft. Dit kan je ook zelf doen! Verwen jezelf elke dag met een mooi compliment en doe iets waardoor je je beter gaat voelen. Bijvoorbeeld je lichaam insmeren met een lekkere bodylotion na het douchen, een kopje van je favoriete thee drinken wanneer je opstaat, enzovoort. En verwen jezelf af en toe eens met een mooi cadeau, zoals deze rozenkwarts oorbellen. Ze symboliseren liefde – en vooral zelfliefde. Toepasselijk, toch? Gelukkiger worden begint namelijk altijd bij jezelf!

 gelukkiger worden

Hoe ga jij gelukkiger worden?

Welke tips en tools spreken jou het meest aan? Ik ben heel benieuwd wat jij gaat proberen om gelukkiger te worden. Gelukkig zijn met jezelf is namelijk heel belangrijk en iets wat ik iedereen gun. Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om aan de slag te gaan. Heb je nog vragen over dit onderwerp? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel!

Liefs, Donna Luisa

Leave a Reply