Ben jij een zelfbewuste vrouw? Dan loop je er wellicht weleens tegenaan dat je omgeving lang niet zo bewust is of bezig is met persoonlijke ontwikkeling als jij. Dat kan best frustrerend zijn, maar iedereen volgt zijn/haar eigen pad en moet hiervoor de tijd krijgen. Wil je je omgeving toch graag een handje helpen? Omdat je het haar gunt om ook positiever en gelukkiger te zijn? Help, inspireer en coach de mensen om je heen met aandacht en diepe gesprekken. Hoe? Haal het NLP Doe kaarten Coachspel in huis. Zo maak je je partner, vriend(inn)en en familie spelenderwijs bewuster!

Hoe maak je je omgeving bewust?

“Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet-zien”, is een zin die ik zelf vaak gebruik. Het beschrijft namelijk perfect hoe je als bewust persoon de wereld op een nieuwe manier bent gaan bekijken – en dat je het daarna niet meer kunt terugdraaien. Maar hoe zorg je ervoor dat je omgeving ook bewust wordt en de wereld gaat zien op de manier zoals jij hem ziet? Je weet namelijk dat dit veel beter voor haar zal zijn. En dat er meer positiviteit, geluk, dankbaarheid en andere fijne emoties en gevoelens vrijkomen wanneer iemand bewuster wordt.

Onthoud allereerst dat iedereen de kans moet krijgen om zijn of haar eigen pad te volgen. Sommige mensen komen al op jonge leeftijd in aanraking met persoonlijke ontwikkeling, andere pas veel later of zelfs nooit. Gun iedereen de tijd die zij nodig heeft om te ontwikkelen en te groeien als persoon. Er is hierin geen goede of foute manier en het hoeft ook niet binnen een bepaald tijdsframe. Elk mens is hier op aarde om bepaalde lessen te leren en die leert zij gaandeweg vanzelf. Maar ik snap je gevoel, als je dit artikel leest. Je gunt het anderen om ook een mooier leven te leven. Dat is precies de reden dat ik mijn boek ‘Mooi Mens’ schreef!

Wat je kunt doen

Ik ben er namelijk van overtuigd, dat je mensen echt wel mag inspireren. Zolang je niet opdringt en de keuze bij de ander laat, dan doe je niets fout. Je reikt de tools of handvatten aan naar een mooier, positiever en gelukkiger leven. Maar je laat iemand dit wel op eigen initiatief doen en vooral op zijn of haar eigen tempo. Met de volgende tips kun jij je omgeving ook bewuster maken:

 • Laat zien hoe simpel bewust worden kan zijn, door te vertellen over de kleine stappen die je zelf destijds hebt gezet
 • Vertel over jouw interesse voor de NLP techniek (en de manier waarop je tegen jezelf praat)
 • Deel de 7 bewustzijnsniveaus met degene die je graag bewuster wilt maken, want misschien wek je hiermee interesse op
 • Heb jij een bewustzijnscoach of ben je weleens begeleid door NLP coaches? Deel je ervaringen met de mensen die erover willen horen
 • Luister goed wanneer iemand een probleem heeft (zoals burn-out symptomen) en probeer vervolgens een oplossing aan te bieden aan de hand van bekende NLP tools

Dit zijn de 7 bewustzijnsniveaus

De “7 bewustzijnsniveaus” is een concept dat is ontwikkeld door verschillende spirituele en persoonlijke ontwikkeling leraren en auteurs. Volgens dit concept zijn er 7 verschillende bewustzijnsniveaus waar je ervaring mee kan hebben. Daarbij wordt elk niveau geassocieerd met een staat van zijn en een manier waarop je kijkt naar en deelneemt aan de wereld. 

 1. Het eerste niveau is het niveau van onbewustzijn, dat geassocieerd wordt met slaap, coma en andere staten van onbewust zijn;
 2. Het tweede niveau is het niveau van het bewuste denken: de gewone, wakende staat van bewustzijn en de mogelijkheid om te denken, redeneren en beslissingen te nemen;
 3. Het derde niveau is het niveau van het onderbewustzijn: het onbewuste proces dat onze gedachten, gedrag en overtuigingen beïnvloedt;
 4. Het vierde niveau is het niveau van het onbewuste denken: de diepere aspecten van je geest en het collectief onbewuste;
 5. Het vijfde niveau is het niveau van het superbewustzijn: een hogere staat van bewustzijn en spirituele verlichting;
 6. Het zesde niveau is het niveau van het collectief superconscious denken: het collectief bewustzijn en een hogere staat van bewustzijn, die door alle wezens wordt gedeeld;
 7. Het zevende niveau is het niveau van het oneindige denken: de ultieme realisatie van onze ware aard en de ultieme eenheid met het alles en iedereen dat leeft.

Je kunt op verschillende momenten in je leven verschillende bewustzijnsniveaus ervaren. Het kan ook een combinatie van meerdere niveaus zijn of juist één niveau per keer. Dat is helemaal normaal.

Wat is NLP?

NLP is de afkorting van Neuro-Linguïstisch Programmeren. Het betreft de relatie tussen taal, het brein en het gedrag. NLP is gebaseerd op het idee dat taal een directe invloed heeft op onze gedachten en gedrag. En dat we onze gedachten en gedrag positief kunnen veranderen door onze taal bewust aan te passen.

NLP coaches en -beoefenaars gebruiken hiervoor verschillende technieken. Denk aan taalpatronen en communicatievaardigheden, om mensen te helpen hun doelen te bereiken en bepaalde uitdagingen te overwinnen. NLP is erg effectief in vakgebieden zoals coaching, therapie en persoonlijke ontwikkeling. Het wordt dus beoefend door NLP coaches om anderen te helpen, maar je kunt jezelf er ook in verdiepen en je leven erdoor verbeteren. Bovendien kan het worden toegepast op ieders leven; privé, zakelijk, maar ook in onderwijs en sport.

TIP: NLP spelenderwijs leren!

Barst jij niet van de NLP coaches in je omgeving? Maar wil je wel iets voor je dierbaren betekenen in hun reis naar een bewuster leven? En is je omgeving toevallig gek op spelletjes? Haal het NLP Doe kaarten Coachspel in huis en maak je vrienden en familie spelenderwijs meer bewust! Door dit super leuke kaartspel te spelen, wordt NLP een stuk toegankelijker. Zo kun je diepgaande gesprekken voeren met vrienden of familie en meer over elkaar én NLP leren. Het resultaat? Iedereen komt tot frisse inzichten over verschillende obstakels in het leven. En het wordt gemakkelijker om NLP toe te passen in het dagelijkse leven!

Het NLP Doe kaarten Coachspel bestaat uit 100 luxe kaarten en geeft uren speelplezier. Vind jij spelletjes normaal gesproken maar zonde van je tijd? Het NLP Doe kaarten Coachspel is volgens de makers “het spel dat al je problemen oplost”. Nuttiger kun je je tijd niet besteden, toch?!

Het beste alternatief: de NLP scheurkalender

Is jouw vader, moeder, broer of zus niet zo van de spelletjes? Geef dan de NLP scheurkalender cadeau om iemand toch bewuster te maken gedurende het jaar. Dit is een cadeau voor 1 jaar, maar de kennis is voor het leven! Je kunt de scheurkalender tijdelijk met €10 korting bestellen en zonder verzendkosten. Gebruik hiervoor de actiecode ‘VRIENDENKORTING’. Door jouw dag te beginnen met een frisse dosis motivatie en inspiratie, wordt NLP automatisch een rode draad in je leven. Als je ermee opstaat, beïnvloedt het namelijk direct de manier waarop je naar je dag, de wereld en jezelf kijkt. Ik zeg: doen!

Cadeautje! Gratis NLP weggever

Wil je alvast meer ontdekken over NLP? Ontvang de gratis NLP video in je mail en krijg elke week gratis NLP-momentjes om van te leren! Je kunt je hier aanmelden. Helemaal gratis, dus!

Meest gestelde vragen over deze NLP coaches tip

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over NLP? Ben je benieuwd naar wat NLP coaches precies doen? Of wil je weten wat NLP je kan opleveren? Bij de meest gestelde vragen hieronder vind je de antwoorden op die vragen. Doe er je voordeel mee!

1. Zijn NLP coaches hetzelfde als life coaches? 

Nee, NLP coaches en life coaches zijn niet hetzelfde. Dat er tegenwoordig veel soorten coaches te vinden zijn, wil niet zeggen dat we ze allemaal over één kam kunnen scheren. Hoewel life coaches en NLP coaches absoluut overeenkomsten hebben, zijn ze niet hetzelfde. Een life coach helpt jou bij ontdekken wat er belangrijk is in je leven. Dit kan zijn op het gebied van werk, relaties of in de liefde. Ook gaan jullie samen op zoek naar je talenten, ontdek je wat je dromen zijn en hoe je deze waar kunt maken. NLP coaches hebben een speciale NLP opleiding gevolgd. Dat wil zeggen dat zij weten hoe het brein werkt en dat zij kunnen helpen met het in kaart brengen van jouw gedrag, emoties en gedachtes. Vervolgens krijg je de juiste handvatten aangereikt om je negatieve gedachten en/of gedrag om te buigen naar positiviteit en start het proces van bewustwording van jezelf. Een NLP coach helpt met je persoonlijke ontwikkeling, omgaan met stress en beter leren communiceren en samenwerken. 

2. Wat levert NLP op? 

NLP kan veel opleveren. Door gebruik te maken van de juiste NLP technieken, leer je bewuster te leven. Door het inzetten van die technieken word je bewuster van je eigen gedrag, handelen en je omgeving. Ook word je bewuster van het feit dat negatieve gevoelens of gedachten je tegenhouden in je handelen. Voorbeelden van deze gevoelens zijn; angst, woede of frustratie. Door NLP coaches in te schakelen en gebruik te maken van de juiste NLP technieken, leer jij deze gedachten en frustraties om te zetten in positiviteit en mogelijkheden. NLP levert jou dus een positiever, bewuster en gelukkiger leven op.

3. Welke NLP technieken zijn er?

Er zijn 5 verschillende NLP technieken die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Maar eerst moet je dit begrijpen: bij NLP komen 3 verschillende gebieden bij elkaar. Neuro is de manier waarop we denken. Linguïstisch is de manier waarop we communiceren. En programmeren betekent: dat we we de manier waarop we denken, voelen en doen kunnen beïnvloeden. Door de juiste technieken in te zetten, kun je meer controle krijgen over je emoties, gedachten en manier van denken. De 5 ultieme NLP technieken zijn: dissociatie, herkadering, hypnose, rapport, en het veranderen van overtuigingen. 

4. Wat is een bewust leven?

Wanneer je bewust in het leven staat, ervaar je bewust alle momenten, gedachten, gevoelens en wat er nog meer gebeurt. In het leven, maar vooral in jezelf. Je kent vast wel het gevoel dat je onderweg bent naar het werk, en eenmaal aangekomen heb je geen idee hoe je er precies gekomen bent. Dat is een typisch voorbeeld van niet bewust leven. Om een bewust leven te creëren, moet je gebruik maken van alle 5 de zintuigen. Kijk waar je bent, merk op hoe mooi de route naar het werk is, hoor de muziek op de radio, ruik de geuren van de natuur en voel de wind door je haren wanneer je met de ramen open rijdt. Door bewust te leven wordt elk aspect van het leven een stuk interessanter en kun je er optimaal van genieten.

Leave a Reply