Vrouwen bezitten van nature een vrouwelijke, goddelijke energie. Het is alles wat je diep van binnen bent en waardoor je op en top in je vrouwelijke kracht staat. Omdat we in een drukke wereld leven waar van ons verwacht wordt dat we continu maar doorgaan, zijn we uit onze vrouwelijke kracht gestapt en meer in de mannelijke energie gaan zitten. Die mannelijke energie draait om ‘doen’ . Om terug te keren naar de (rustige, ontvankelijke) vrouwelijke energie, moet je helemaal oké leren zijn met wie je bent én de tijd voor jezelf leren nemen.

Luister je liever dan dat je leest? Je vindt de podcast aflevering over dit onderwerp op mijn Spotify kanaal ‘Mooi Mens’.

Het wordt hoog tijd dat wij vrouwen terug gaan naar onze kern. We zullen onvoorwaardelijk van onszelf moeten leren houden en onszelf helemaal moeten accepteren, ook al zijn we niet perfect. Het gaat erom dat je je authentieke zelf leert kennen en die vrouw volledig accepteert. Dat je volledig vanuit je eigen kracht gaat leven, zodat je de mooiste versie van jezelf wordt. Ik heb wat praktische voorbeelden voor je, om meer in je vrouwelijke kracht te gaan staan.

Vertrouw op je gevoel

Allereerst is het belangrijk dat je gaat voelen. We zijn gewend om vanuit ons hoofd te leven, waardoor we teveel piekeren en dingen overdenken. Dat leven vanuit je hoofd is onderdeel van de mannelijke energie die erop gericht is om alsmaar aan te staan en door te gaan. Keer je meer naar binnen en ga je beter luisteren naar je lichaam, dan stel je je open voor vrouwelijke energie. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld meer te vertrouwen op je gevoel en je intuïtie. Je weet wel, dat verstandige stemmetje in je hoofd dat het zo vaak bij het juiste eind heeft. Leer luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft en doe daar iets mee.

Dans en wees creatief

Een manier om meer in contact te komen met je lichaam, is door te dansen. Wanneer je danst hoef je niet na te denken en flow je als het ware met je lichaam mee op de golven van de muziek. Ook creativiteit helpt je om die flow te ervaren. Door creatief bezig te zijn, verhoog je je energieniveau. Je zal merken dat je je na een creatieve dag of avond veel beter voelt, net als wanneer je lekker ongegeneerd door je woonkamer hebt gedanst!

Ontdek waar je energie van krijgt

De beste manier om dichter bij jezelf te komen, is door dingen te doen die je écht leuk vindt. Dingen waar je energie van krijgt en die je gelukkig maken. Wanneer je erachter komt welke dingen dat voor jou zijn, kun je veel beter intunen met jezelf en krijg je automatisch meer energie. Meer energie leidt tot meer geluk. En een vrouw die gelukkig is en goed in haar vel zit, leeft haar krachtigste leven. En dat is het doel, toch?

Verdiep je in je cyclus – en in die van de maan

Wil je meer vanuit je vrouwelijke kracht gaan leven, leer je cyclus dan kennen. Wanneer je meer volgens je cyclus leeft, zal je beter in je vel zitten. Zo houd je bijvoorbeeld rekening met het maken van je planning op dagen dat je menstrueert. Er zijn namelijk periodes binnen je cyclus waarin je niet veel energie hebt. Wees lief voor jezelf op die dagen en plan je agenda dan niet helemaal vol. En op de dagen dat je vol in je energie zit (meestal de dagen na je menstruatie), kun je natuurlijk knallen en de grootste uitdagingen aanpakken die op je to do lijst staan!

Zoals vrouwen een cyclus hebben, heeft de maan dat ook. Zo ervaren veel mensen een toename of afname in hun energie tijdens verschillende maanfasen en kan ook het humeur hierdoor beïnvloed worden. Ben je je bewust van hoe jij reageert op de standen van de maan, dan kun je daar je voordeel uithalen.

Tip: ga experimenteren door gedurende je eigen cyclus en de maancyclus op te schrijven hoe je je voelt op bepaalde momenten. Zie je na een paar cycli een patroon ontstaan, dan kun je daarmee aan de slag!

Ga voor puur & keer terug naar de natuur

Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe meer je in je eigen kracht komt te staan. Dingen die daaraan bijdragen zijn gezonde voeding, regelmatig sporten, niet te veel alcohol drinken en de juiste voedingssupplementen en vitaminen tot je nemen. En wat dacht je van pure cosmetica gebruiken, in plaats van varianten met schadelijke stoffen? Dit geldt ook voor de verzorging van je haar, huid en lichaam. Verzorg jezelf zoals je dat verdient. En probeer wat vaker de natuur op te zoeken, door lekker naar buiten te gaan, een boswandeling te maken of uit te waaien op het strand. Je zal merken dat je je daar goed door voelt. En een vrouw die zich goed voelt, is niet alleen krachtiger, maar ook aantrekkelijker, positiever en gelukkiger!

Tip: 365 dagen van het jaar positief zijn?

Wil jij graag positiever in het leven staan en ben je er klaar voor om je gedachten te veranderen? Wil je meer geluk en positieve energie in je leven aantrekken en minder kritiek hebben op jezelf? En hoe lijkt het je om oprecht vertrouwen en geloof in jezelf te hebben en daardoor betere, meer positieve en gezonde relaties aan te trekken? Dankzij 365 Dagen Positief leer je dit allemaal. Het e-book, de besloten Facebook community én de dagelijkse reminders, video’s en oefeningen zullen je helpen. Niet alleen om positiever te worden (en daarmee een leuker mens te zijn), maar ook om meer te genieten van je leven en er alles uit te halen.

One Comment

Leave a Reply